Hjemmelavet karameller med ristet cashewnødder.

_________________________

FØLG gerne med inde på min instagram, der vil du kunne finde en masse inspiration der ikke kan findes her på bloggen også
Klik her @ Mit_farverige_univers
_________________________

Hjemmelavet karameller med ristet cashewnødder og hvidchokolade.

De får en meget blød konsistens, nemt at tygge i.

Opskrift på hjemmelavet karameller:

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 1,5 dl sukker/ eller rørsukker
  • 40 gram smør
  • 3 spsk. lys sirup
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 Stor håndfuld ristet cashewnødder
  • Hvid chokolade til overtræk, eller den variant du ønsker.

Fremgangsmåde:

  • Start med at hælde alle ingredienser i en tykbundet gryde.
  • Jeg koger mit karamel i ca. 20-25 minutter på middel varme under konstant omrøring.
  • Når den næsten er færdig hælder du nødderne i.
  • Du kan teste om dit karamel størkner ved at putte lidt på en ske og ind i køleskabet med det, hvis det stivner som det skal er det færdig.
  • du kan vælge at lægge bagepapir i et fad og hælde det deri eller hvis du har nogle silikoneforme liggende.
  • Tag det herefter ind i køleskabet, hvis du laver karameller og vil skære det ud skal de ikke være der for længe inde, da det kan gøre det svært at skærer dem ud når de helt stive, men det skal have sat sig før du kan skære eller klippe dem ud.
  • når de blevet hårde, skære du dem ud i firkanter og dypper dem i chokolade over et vandbad eller i microovn.
  • Jeg opbevare altid mine karameller i køleskabet efterfølgende.