Enhjørning småkager

Jeg har lavet unicorn småkager med citronsmag, og min helt egen kasse fra bunden af dertil, jeg er blevet hel vild med bagværk hvor der er citron i fortiden man kan vælge at undlade at putte citron i dem

De faktisk ikke helt nemme at lave når der er så varmt som der er de dage her , så bliver dejen nærmest blød med det samme jeg tager den ud, måtte have den flere gange på køl undervejs jeg bare skar den, men husker samme problem sidste sommer jeg lavede mørdej.

Opskrift på Unicorn småkager 🦄✨

  • 200 g smør
  • 280 g mel
  • 160 g sukker
  • 1 æg
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 brev Tørsleff Revet citronskal (må heller skrive reklame, selvom det ikke er spons dette indlæg)

Til farve bruger jeg pastafarver de her er fra fra mærkerne Funcakes, Wilton og Colorur mill, den sidst nævnte er ikke en pasta farve, men en olie baseret farve, som sagtens kan bruges til bagværk.

Fremgangsmåde:

– Start med at sigt melet i en skål og kom små tern af smør deri, og ælt smør og mel sammen.

– Kom alle de øvrige ingredienser i.

– Ælt videre, Når dejen har samlet sig, deler du dejen op i de antal farver du vil lave. Herefter putter jeg pastafarver i hver dej klump og ældre det ind i. – Nu skal det i køleskabet til det har sat sig, så det kan rulles ud.

– Start med at tage en klump ud ad gangen og rul den tynd ud, husk mel på, (rul den ud på et bagepapir, så det nemmer at flytte rundt på og rulle dejen), og så gør du det samme med den næste igen, og sæt den udrullet dej oven på den anden der er rullet ud og sådan forsætter du.

– Når du har alle de forskellige farver oven på hinanden så ruller du den så godt og stramt du kan (hvis der er kommet for meget mel og det ikke vil hænge fast pensler jeg lige med lidt vand. )

– Så skal den i køleskabet i nogle timer til den har sat dig helt og er nem at skære ud i tynde skiver.

– Tænd ovn på varmluft og 200g – Småkagerne skal have i min oven ca. 6-7 minutter hold øje med jeres da de hurtig bliver brune og så mister de jo den flo