Sublimation for nybegynder

_________________________

FØLG gerne med inde på min instagram, der vil du kunne finde en masse inspiration der ikke kan findes her på bloggen
Klik her @Krea_magi
_________________________

Jeg har lavet dette opslag fordi jeg fortiden for så mange henvendelser omkring sublimation.

Første råd, lad være med at begynde at convert en Epson ecotank printer til sublimation, fordi man vil gøre det så billigt som muligt, det kan ende med at blive en dyr fornøjelse i sidste ende. din garanti ryger lige så snart du kommer sublimation blæk i den, og så der altså ingen hjælp at hente.

Da jeg startede her i oktober med at skulle købe ind til sublimation, manglede jeg selv en liste over hvad man skulle have fat i når man gerne vil lave sublimation, så jeg har lavet en liste over de ting jeg selv bruger samt mærkerne på nogen af tingene.

Sublimation på tekstil, trykker man på polyester, det skal minimum være lavet af 65% polyester, jo højere du kommer op i polyester procent, jo bedre resultater får du, du får et mere klart og flot farverigt tryk som holder sig flot efter vask på 100 procent polyester. Når det kommer til tryk på andre ting som f.eks.. nøgleringe, kopper osv. skal det have sublimation coating, så man kan desværre ikke bare købe et krus i Ikea, man skal trykke på ting der er beregnet til sublimation.

Der findes selvfølgelig hack til alt. Men det kommer jeg ikke ind på her, for det har jeg slet ikke selv fået kastet mig ud i endnu.

Jeg vil lige gøre opmærksom på at jeg desværre ikke tilbyder at hjælpe jer med at komme i gang, både hvad der angår printe indstillinger, grader, tider, osv. Det er desværre noget man selv lige må bruge tid på at eksperimentere og sætte sig ind i, jeg får nemlig rigtig mange spørgsmål og jeg har ikke overskuddet til at sætte jer alle ind i det desværre. Hvis i får problemer med det i laver eller har brug for råd, vil jeg anbefale jer at melde jer ind i denne sublimation facebookgruppe HER der er mange der er søde til at hjælpe inde.

Ofte står det under produkt beskrivelse hvor i køber jeres vare, hvad de anbefaler af grader og tid. Og til at starte med må man forvente der vil gå en masse materiale til spilde til man har styr på det, sørg for at skrive jeres grader og tider ned for hver ting i laver når i rammer et resultat i kan lide. I kan opleve den tid og grader der fungere på andres maskiner ikke altid fungere på jeres, har jeg selv erfaret når jeg har set/ fået råd om tider og grader , men ofte er det ikke meget man selv lige skal justere.

Min liste over materialer og maskiner.

Printer og papir:

– Printer Epson SC F-100

– Sublimation papir bruger jeg HTVRONT

Andre nødvendige ting:

– Varmeresistente handsker, det bliver rigtig varmt det i trykker på, og når i skal have papir og tape af, så brænder man sig ikke med disse handsker.

– Varmeresistent tape, det kan holde til høj varme og er nødvendigt for at holde papiret fast på jeres ting.

– Bagepapir sublimation smitter af de steder det ikke ramme projektet, så sørg for at bruge bagepapir, så det ikke smitter af på jeres varmepresser og varmepude.

– Fnugrulle, til at være sikker på der ikke ligger. Tråde, hår Ovs. Inden du trykker.

Til kopper og Tumblers:

– Jeg har en LOKLiK – Auto Tumbler Heat Press den kan IKKE anbefales, jeg har ikke haft andet end problemer, har haft en der kom til reparation allerede efter en måned, den virkede stadig ikke, endte med at få en helt ny, præcis samme problem med den nye også, knapperne sætter sig fast på den. plus den ikke lukker 100 procent tæt når den presser.


– Kopper- ikke alle kopper kan tåle opvask ,derfor sørg for at køb i god kvalitet, jeg køber dem der står AAA, der er også andre der kan tåle, men det jeg ikke lige inde i, så derfor holder jeg mig til disse, ved de kan tåle opvask. AAA kan bla. købes her thelettershop.dk det den str. jeg også bruger i min varmepresser. Tro mig 36 kopper bruger du hurtigere end du tror 😀

Tekstil og andet tryk på flade objekter:

– Varme presser bruger jeg den fra LOKLIK som er en auto presser, er glad for den, MEN ulempen ved denne er du ikke selv kan styre hvor hårdt den skal presse, og der har jeg haft nogen problemer et par gange pga. dette problem og har måtte tage min mini presser i brug. Så find evt. en varmepresser hvor man selv kan styre presset også.

Det er desværre ikke lykkes mig at finde et godt sted endnu at købe 100 procent polyester sweatshirt og t-shirt i god kvalitet. (Så hvis du kender et sted så tip mig gerne )

Andre anbefalinger:

– Køb et stykke 100 procent polyester stof stykke, til at starte med at øve på. På den måder kan du sikre dig bla. At dine farve indstillinger er korrekte. Før du begynder at trykke på rigtige materialer.

– Infrarødt termometer, på den måde kan du sikre dig din varmepresser har korrekt temperatur, min egen er næsten 7-8 grader laver end der står på mit display på presseren, så jeg sætter temperaturen lidt højre end der står for at opnå de rigtige grader.

Jeg har lavet en Amazon liste over nogen af de sublimation ting jeg har købt derinde, følg linket HER.

Måden jeg har lært sublimation på er ved at se en HEL masse videoer både på TikTok og YouTube, feks. Med kopperne, har jeg nok set 15-20 videoer før jeg kaster mig ud i det, det samme gør jeg når jeg laver de andre ting, se en hel masse forskellige videoer om samme ting. På den måde lære man hvis det her ikke fungere, “nå så prøver jeg det jeg så, i en af de andre videoer”. Hvad der fungere for andre, fungere måske ikke for dig.

Jeg designer og tegner i Photoshop på computeren, har et tegnebræt jeg bruger til Photoshop og har også en tegne app på min iPad Procreate hedder den, der skal man bruge en tegne pen til iPad´en.