Marengs opskrift’

_________________________

FØLG gerne med inde på min instagram, der vil du kunne finde en masse inspiration der ikke kan findes her på bloggen også
Klik her @ Mit_farverige_univers
_________________________

Se her hvordan jeg laver farvespil i mine marengs.

Kyskage opskrift:

  • 4 æggehvider
  • 260gram sukker
  • 1-2 tsk. vaniljesukker (Kan også udskiftes med smags aromaer, som Candyfloss, jordbær ovs. eller sirup i forskellige smage, her skal du være opmærksom på blandingsforholdene kan ændre sig, smag efter 🌸)

Mine æg har altid stue temperatur inden jeg begynder, da kolde æg kan gøre det svært at piske den stiv, jeg gør også altid min røremaskine (skål og piskeris) rent med køkkenrulle med lys eddike på, for at være sikker på der ikke sidder fedt eller andet der kan gøre det umuligt at piske den stiv.

Jeg starter med ar hælde lidt over halvdelen af sukkeret i med æggehviderne pisker i et minuts tid og hælder derefter lidt af gangen resten i, og lader den køre til den er helt stiv og kan lave små toppe.

Jeg tilføjer aroma eller sirup når marengsen begynder at blive stiv, smag til undervejs hvor meget i vil have i.

Jeg sætter aldrig min ovn højer end 90 grader og så på varmluft, disse juletræer og græskar pops her har jeg givet 1 time og 30/40 minutter husk ovne varmer forskelligt så hold lige øje, alt efter størrelse på dine marengs ændre tiden sig også. Jeg vil feks. kun give alm. str. kyskage str. 1 time og 15 minutter i min ovn.

Når de er færdige åbner jeg ovnen på klem med en grydeske og lader dem stå i ovnen til ovnen er kold, eller dagen efter.

Pindene i kan se jeg har brugt i nogle af dem er papsugerør, de kan sagtens tåle at komme i ovnen når man ikke bager på højere end 90 grader