karameller af kondenseret mælk

De super nemme at lave disse karameller.

Opskrift på hjemmelavet karameller:

 • 1 dåse kondenseret mælk
 • 1,5 dl sukker
 • 40 gram smør
 • 3 spsk. lys sirup
 • 2 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde:

 • Start med at hælde alle ingredienser i en tykbundet gryde.
 • Jeg koger mit karamel i ca. 20-25 minutter på middel varme under konstant omrøring.
 • Du kan teste om dit karamel størkner ved at putte lidt på en ske og ind i køleskabet med det, hvis det stivner som det skal er det færdig.
 • du kan vælge at lægge bagepapir i et fad og hælde det deri eller hvis du har nogle silikoneforme liggende til f.eks.. slikkepinde eller dem jeg har lavet neden under her.
 • Tag det herefter ind i køleskabet, hvis du laver karameller og vil skære det ud skal de ikke være der for længe inde, da det kan gøre det svært at skærer dem ud når de helt stive, men det skal have sat sig før du kan skære eller klippe dem ud.
 • Jeg opbevare altid mine karameller i køleskabet. 🙂

¨Paraply¨ slikkepinde:
De her har jeg rullet i bagepapir, herefter har jeg hældt karamel i som i opskriften og puttet en slikkepind i og fyldt toppen med krymmel. man kan vælge at sætte dem i en skål med ris, hvis man ikke lige har noget de kan stå i.