Græskar marengs pops

Marengs opskrift:

  • 4 æggehvider
  • 260gram sukker
  • 1-2 tsk. vaniljesukker (Kan også udskiftes med smags aromaer, som Candyfloss, jordbær ovs. eller sirup i forskellige smage)

Mine æg har altid stue temperatur inden jeg begynder, da kolde æg kan gøre det svært at piske den stiv, jeg gør også altid min røremaskine (skål og piskeris) rent med køkkenrulle med lys eddike på, for at være sikker på der ikke sidder fedt eller andet der kan gøre det umuligt at piske den stiv.

Jeg starter med ar hælde lidt over halvdelen af sukkeret i med æggehviderne pisker i et minuts tid og hælder derefter lidt af gangen resten i, og lader den køre til den er helt stiv og kan lave små toppe.

Jeg tilføjer aroma eller sirup når marengsen begynder at blive stiv, smag til undervejs hvor meget i vil have i.

Jeg sætter aldrig min ovn højer end 90 grader og så på varmluft, græskar pops her har jeg givet 1 time og 30/40 minutter husk ovne varmer forskelligt så hold lige øje, du kan lige løfte den op og se bag på om den er færdig, alt efter størrelse på dine pops ændre tiden sig også.

Når de er færdige åbner jeg ovnen på klem med en grydeske og lader dem stå i ovnen til ovnen er kold, eller til dagen efter.

Pindene i kan se jeg har brugt er papsugerør, de kan sagtens tåle at komme i ovnen når man ikke bager på højere end 90 grader

Her kan i se hvordan de er lavet, øjne, mund og kinder er lavet i fondant, man kan også vælge at købe store sukkerøjne.