Flag i Selvhærdende ler

_________________________

FØLG gerne med inde på min instagram, der vil du kunne finde en masse inspiration der ikke kan findes her på bloggen også
Klik her @ Mit_farverige_univers
_________________________


Flag i selvhærdende ler.

Selvhærdende ler er noget alle kan lave derhjemme, det kræver ikke en keramikovn det tørre helt af sig selv efter 1-7 dage alt efter tykkelse på det du laver, mærke af ler og temperatur i rummet. så det kan varierer meget med tørre tiden, når du er færdig kan man vælge at male det med akryl maling som jeg har gjort her og evt. give det noget lak til sidst.

Man skal huske det ikke gælder om at tørre det for hurtig, så ikke noget med at putte det på radiatoren eller i vindues karmen, du risikere bare dit ler revner eller krakelere.

Fremgangsmåde:

  1. Start med at lave en klump du kan bruge som fod. Glat gerne den ud med at dyppe din finger i vand og kør fingeren hen over leret.
  2. Rul nu flagstangen, jeg skære toppen (hjertet eller kuglen) med en lille kniv, og formere den med fingrene, du kan også vælge at lime den på til sidst.
  3. Nu ruller jeg selve flaget ud med en kagerulle og skære den, den størrelse jeg ønsker.
  4. Skær nu flaget lidt op i enden og dyp din finger i vand (bruger det som en slags lim) kør din finger på siden af din flagstang hvor du vil have flaget til at sidde, glat siderne du skar op på flaget ud med fingrene på flagstangen.
  5. Sæt nu din flagstang på den klump du startede med at lave ved igen at tage noget vand på fingeren, nu gnider jeg leret på stangen ned mod klumpen med fingeren. og glatter det helt ud.

Her under viser jeg et billede af hvordan jeg tørre det, det vil nemlig gerne glide til siden når det tørre hvis du ikke har noget til at støtte flagen, brug forskellige kasser til at holde dine flag oppe.