DIY Påske kyllinger

Jeg har lavet en step by step til jer, hvor jeg viser jer hvordan i kan lave jeres egne, påske kyllinger i selvhærdende ler, det kræver heldigvis ikke en keramikovn for at lave disse,

Materiale info:
Ler: DAS selvhærdende ler
Maling: Hobbylak Mat
Lak: ModPodge Mat
Fødder: Kyllingefødder fra Panduro.

(1.) Start med at rulle 2 runde kugler, en til hovedet og en lidt større til kroppen.

(2.) Rul 2 kugler som skal bruges til vinger til den store kugle, her gør jeg området vådt med en finger hvor de skal sidde (kommer til at fungere som lim) . her gnider du kuglen på med værktøjet du ser på billedet, til overgangen er helt glat, du kan også bruge din finger, det gør det bare lidt svære, at nå ind under vingen med fingeren, det kan lade sig gøre 🙂 når den sidder fast kan du forme, vingerne som du vil have dem.

(3.) Så skal der laves et næb, her starte jeg med at lave en spids som på billedet her, og gnider den på , på samme måde som vingerne, og så kan man forme næbbet som man vil når det sidder fast.

(4) Jeg bruger en tandstikke til at samle hovedet og kroppen, til øjne laver jeg en cirkel med en udstikker, ( kan købes både i hobby butikker og bage butikker på nettet.)

(5) Nu kommer vi til den mest bøvlede del, føddernes skelet er købt hos Panduro og hedder kyllingefødder hvis i skal søge på dem. det er virkelig noget småt noget at arbejde med, jeg tager en lille klat ler, og trykker rundt omkring, det behøver heldigvis ikke at være perfekt, da deres fødder jo er ret rustikke 🙂

Når de beklædt med ler stikker jeg dem ind i kyllingen og putter en lille klat ler på for at samle krop og fødder og gnider dem sammen, put lidt vand på din finger så bliver det lidt nemmer. jeg bruger også mit værktøj her til at gnide med.

Hvis du vil have lidt hår på hovedet har jeg taget sådan nogle små klumper, som du kan se foran kyllingen og gnedet dem på.

Undervejs når kyllingen tørre de første par timer tager jeg vand på min finger og gnider rundt omkring, på den måde kan man få en lidt mere glat overflade. når de helt tørre kan man tage lidt sandpapir, de steder hvor man vil have mere glat.

Jeg har valgt ikke at vise pynten, da jeg synes i skal personlige gøre jeres egne kyllinger <3