Beton græskar

De fineste beton græskar, de faktisk ret simple at lave.

Du skal bruge :

  • Betonblanding
  • Plastpotte – min er Ø10
  • Husholdningsfilm
  • Elastikker
  • Nylonstrømper – køber bare dem der går til knæerne

Dekoration:

Jeg ved ikke hvor længe de holder med akryl, da det jo vil afgive fugt når man vander, brug evt. maling velegnet til beton. Det punkt vil blive opdateret senere når jeg har set hvordan de opføre sig.

Min mor hjalp med at lave selve græskarne det er altså nemmest hvis i lige er to om det.

1. Start med at folde din plastpotte ind i husholdningsfilm som på billedet oven over her, så sætter potten sig ikke fast.

2. Lav en blanding af beton den hedder 1 dl beton til 3 del sand, når man blander, det blandes med vand har ikke et mål på vand da det noget man blander i lige så stille man skal have en grød konsistens. Hvis man ikke ved så meget om beton blanding, kan man evt. købe Hobby concrete det skal kun tilsætte lidt vand (står på pakken), det en lidt dyre løsning. Det var den jeg brugte til betonæggene her.

3. Find nu nylonstrømpen frem og hæld lidt af cement blandingen i strømpen. Brug evt. en planeske til at hælde op med.

4. Pres plastpotte med filmen omkring ned i midten. Tag toppen af strømpebukserne ned i midten af potten. Sørg for der ikke går cement hen over potten, så bliver den svær at få ud potten.

Vi prøvede med en større potte end Ø10 også men det så begyndte siderne at bøje pga. trykket fra stømpebuksen. kan være i har mere held end os der ;).

5. Nu skal du igang med at forme, og det er her du skal bruge elastikkerne, sæt elastikkerne på kryds over i hinanden som på billedet under her.

6. Lad dem nu stå til næste dag (eller allerede efter 4-5 timer hvis du kan mærke den er hel hård)hvor du tager elastikkerne, nylonstrømpen og potten af. Jeg lader dem derefter stå og tørre en uges tid.

7. Når det helt tørre, starter jeg med at spray male dem alle ind i hvid spray maling, så kommer der ikke støv og sandkorn ind i penslen når du skal til at male med akryl malingen.